Železnica v sliki


Posledica poplav je neprevozna proga Sava - Litija. Kar nekaj prometa je bilo preusmerjenega na progo št. 80 in 81, Ljubljana - Trebnje -Sevnica. Več o tem...


V organizaciji društva Zagon Tržišče smo se 29.07.2023 podali na spominsko vožnjo z Zelenim vlakom. Več o tem...


Sejem novosti na področju železniških vozil. Več o tem...

Slike in videoposnetki izrednih prevozov v Sloveniji. Več o tem...


Dva dni pred odprtjem proge - Globoko. Več o tem...


Slike različnih industrijskih lokomotiv v Sloveniji
Več o tem...


Posebni PTG Diesel tour s HŽ 2 062 024. Vreme udeležencem ni bilo ravno naklonjeno, tokom dneva jih je spremljal dež, pri nas pa je celo rahlo snežilo.
Več o tem...


Ob 120 letnici proge Ljubljana - Ribnica je po tej progi zapeljal slavnostni potniški vlak.
Več o tem...


Po Dolenjskem je zapeljal RCA.
Več o tem...


Po Bohinjski progi se je moč zapeljati z avtovlakom in tako na hitrejši način priti iz doline Soče na bohinjsko stran. Na posnetkih je vožnja avtovlaka na relaciji Most na Soči - Bohinjska Bistrica.
Več o tem...


Slike so nastale na vlaku 4000 Maribor - Pliberk in pri povratku z vlakom 4007
Več o tem...


Obisk v CD Moste.
Več o tem...


S Citadelo v Budimpešto in nazaj.
Več o tem...


S Pendolinom iz Ljubljane v Maribor in nazaj - nekaj dogajanja na progi, postaji Maribor in Ljubljana ter notranjost Pendolina.
Več o tem...


Prvega januarja iz Ljubljane v Novo Gorico in nazaj.
Več o tem...


S Kanarčkom iz Trebnjega v Ljubljano.
Več o tem...


S kanarčkom iz Trebnjega v Sevnico in nazaj.
Več o tem...


Z Reganom iz Novega mesta v Trebnje.
Več o tem...


V Sloveniji se je pričelo z vgrajevanjem varnostnega sistema ETSC. Testiranje tega sistema se je vršilo z Bombardierovo lokomotivo TRAXX 76 101. Posnetki so iz Murske Sobote, Dankovcev, Gornjih Ležeč ter Sežane in Ljubljane.
Več o tem...


Pluženje snega s pomočjo čelnega pluga nameščenega na Španko 644-014 ter prevoz Rolbe. Z njo so plužili le postajne tire.
Več o tem...


Lokomotivo JŽ 62-119 so prepeljali v Dobovo, kjer so jo obnovili in je sedaj rastavljena kot muzejski eksponat.
Več o tem...


14.7.2009 se je poslovila od aktivne vleke še zadnja lokomotiva serije 362. Njeno novo domovanje je v železniškem muzeju.
Več o tem...


Vspostavljena je bila direktna železniška povezava med Novim mestom in Aradom. Na tej relaciji prevažajo izolacijo pribljižno enkrat tedensko.
Več o tem...


Angleški turisti so si zakupili poseben vlak in dobesedno prepotovali celo Slovenijo. Zaželeli so si dizel vleko in sicer 644, 661 in 664 serijo. Posnetki so nastali med Sevnico in Trebnjem.
Več o tem...


Iz Novega mesta so se odpeljali v Belo krajino, nato v Stražo, ter zatem v Ljubljano. Vreme jim je dobršen del dneva nagajalo. Posnetki so iz Novega, mesta, Straže, Šentlovrenca in viadukta Velika Loka.
Več o tem...


Leto 2009 je bilo zelo pestro kar se tiče tujih ljubiteljev železnice. Po Sloveniji so se vozili tudi z legendarnim avstrijskim "Blauer Blitz-om"
Več o tem...


Veliko je bilo pričakovanj okoli tega kontejnerskega vlaka na direktni povezavi med Ljubljano in Halkalijem. V prvo je sicer šlo v rekordnem času, klub temu da hrvatje niso pustili vleke po njihovih progah s tema dvema lokomotivama.
Več o tem...


V Trimo Trebnje so za potrebe Salonita Anhovo izdelali železno konstrukcijo. Ker je bila večjih dimenzij od običajnih, je tak tovor potoval z zmanjšano hitrostjo.
Več o tem...


V okviru skupinskega naročila prvih modelov električne lokomotive SŽ 541-008, je bil organiziran prevzem v CD Moste. Tam smo si tudi ogledali kako poteka delo v delavnicah.
Več o tem...


DLŽ Ljubljana je organiziral voden ogled delavnic CD Moste.
Več o tem...


S strojevodjo sem preživel celoten njegov delavni dan. Nastop je bil v Ljubljani, nato smo se odpravili v Dobovo od tu naJesenice in delavni dan zaključili v Ljubljani.
Več o tem...


Z novim voznim redom za leto 2007, se je začela izvajati interopeeratibilnost. V okviru tega se je prvič v Dobovi pojavila lokomotiva avstrijskih železnic.
Več o tem...